Završila je Školu za dizajn odjeće i tekstila u Zagrebu. Tijekom studija radila je na poslovima asistencije kostimografa na HTV-u i Kazalištu «Trešnja». Nakon školovanja odlazi u Prag gdje izučava modisteraj u klobučarskom ateljeu Elle Plavdovske.

Samostalno počinje raditi 1990. godine, a 1992. godine osniva vlastiti modni atelje pod imenom Art boutique «GALERIJA BOJA» u Mesničkoj ulici u Zagrebu.

Adresa: Zagreb, Jurišićeva 24
Tel: 091/254 10 73
E-pošta: vladina@galerija-boja.hr

space

Sorry, your browser doesn't support Java.

VLADINA DAJČIĆ

Specijalnost Vladine je dizajn retrospektivne ženske mode sa jakim utjecajem starozagrebačke mode iz ranih godina 20-tog stoljeća.
Sa svakim modelom usporedo dizajnira, izrađuje i modelira šešire, cvjetne toke, rukavice, romantične torbice, svileno i baršunasto cvijeće i ostali popratni accessoires kojem pridaje jednaku važnost kao i odjeći, jer svaki taj detalj upotpunjuje model i čini s njim nerazdvojnu cjelinu, a ženu – ženstvenom i profinjenom damom.
Radi svojstven i specifičan dizajn, izrađen u vrhunskim i najkvalitetnijim materijalima: svilama, dvorskim brokatima, zagasitom taftu, dizajn koji je obogaćen ručnim intervencijama u materijalu, pri tome polažući posebnu pažnju na besprijekornu tehničku izvedbu.
Izlagala je na brojnim skupnih izložbama od Zagreb Art Fair-a, Diplomatskog sajma u Londonu, obljetnici 200 godina parka Maksimir, izložbama zagrebačkih obrtnika i umjetnika u Obrtničkoj komori Zagreb, do samostalnih modnih prezentacija u Atriju Arheološkog muzeja u Zagrebu.